Salinas de la Mata

Salinas de la Mata

Salinas de la Mata Torrevieja

Torrevieja en La Mata zijn omringd door twee grote en adembenemende zoutwatermeren. Samen vormen ze het Spaans natuurreservaat \'Salinas de la Mata\'. Deze meren trekken een grote verscheidenheid aan vogels aan.

Het park is gemakkelijk te vinden aan de linkerkant van de N332 en duidelijk aangegeven met opvallende bruine borden. Het bezoekerscentrum, elke dag geopend van 09:00 tot 14:00, is ook goed zichtbaar vanop de weg. Daar kan je terecht voor informatieve borden en brochures in verschillende talen waarop de fiets- en wandelroutes aangeduid staan.

Hoewel het merendeel van deze paden je langsheen de bomen stuurt, zijn er veel plaatsen waar weinig tot geen schaduw aanwezig is. Een hoofddeksel is dus aangeraden. De paden bestaan vaak uit los zand, dus kies het juiste paar schoenen uit. Neem ook voldoende water mee, want er is geen bar waar je terecht kan voor versnaperingen.

Het park is rustgevend en ongerept. De picknickplaats 'La Pineda' is de enige plek die toegewijd is aan mensen. Onder de pijnbomen die je beschermen tegen de zon, heb je er een geweldig uitzicht op het meer.

Op het meer is een grote verscheidenheid aan watervogels en andere dieren, waaronder de bekende flamingo's. Misschien heb je wel het geluk om in de beboste gebieden enkele hagedissen, libellen of ander kleurrijk insectenleven te zien. Je wil zeker enkele uren van je vakantie al wandelend in deze prachtige plek doorbrengen!

Adres: Ctra. Nacional, s/n, 03188 Torrevieja, Alicante, Spanje

  • Ca. 19 minuutjes met de wagen vanuit onze appartementen.
Naar website Appartement Boeken

Meer afbeeldingen