De 26 Beste Bezienswaardigheden in Torrevieja, Spanje

De 26 Beste Bezienswaardigheden in Torrevieja, Spanje

Deze lijst van de beste activiteiten en bezienswaardigheden in Torrevieja, Spanje, hebben we in samenwerking met mensen die al meer dan 20 jaar in de regio wonen samengesteld. Hopelijk kan je hiermee een fantastische vakantie vullen.

Torrevieja, dat aan de Costa Blanca ligt, is een steeds populairder wordende vakantiebestemming voor vakantiegangers vanuit allerlei landen. De vraag naar de interessantste bezienswaardigheden van Torrevieja in Spanje wordt daardoor steeds groter. Speciaal voor de gasten van onze appartementen, hebben wij ze op de bezienswaardigheden-pagina allemaal opgelijst en op deze pagina kan je onze favorieten terugvinden.

Zorg dat u een bladwijzer maakt voor deze pagina, want we zullen de informatie bijwerken wanneer we een nieuwe bezienswaardigheid ontdekt hebben.

Mooie Zandstranden

Na het prachtige weer, zijn de vele stranden langsheen de kustlijn de grootste aantrekkingskracht van de regio. Van elk type strand is er wel eentje aanwezig, gaande van zandstranden met ondiep water zoals Playa del Cura tot de rotsachtige mengeling van Playa de los Locos.

De bekendste stranden zoals Playa de la Mata, Playa Flamenca, La Zenia en Cabo Roig staan gekend om hun witte stranden en glashelder water. Wij vinden echter dat je de mooiste zandstranden vind in Guardamar, Gran Alacant en Santa Pola.

Markt van Torrevieja

Met meer dan 1200 kraampjes, is de markt van Torrevieja de grootste van Spanje. Elke vrijdag van 8u tot 14u kan je bij Av. Delfina Viudes, 1, 03183 Torrevieja, Alicante, Spanje terecht voor deze alomgeprezen straatmarkt. Je kan er terecht voor verse groente, fruit en andere lekkernijen.

De ambachtelijke markt vind dagelijks plaats aan de Paseo Maritimo de la Libertad. Een ideale stek voor souvenirs, kettingen en andere snuisterijen te kopen. In de zomer kan je s'avonds de boulevard bezoeken waar dan ook kraampjes en een kinderkermis opgesteld staan.

Meer info >>

Strandvakantie in Torrevieja Spanje

Parc Natural de La Mata

Torrevieja en La Mata zijn omringd door twee grote en adembenemende zoutwatermeren. Samen vormen ze het Spaans natuurreservaat 'Salinas de la Mata'. Deze meren trekken een grote verscheidenheid aan vogels aan.

Het park is gemakkelijk te vinden aan de linkerkant van de N332 en duidelijk aangegeven met opvallende bruine borden. Het bezoekerscentrum is ook goed zichtbaar vanop de weg. Daar kan je terecht voor informatieve borden en brochures in verschillende talen waarop de fiets- en wandelroutes aangeduid staan.

Hoewel het merendeel van deze paden je langsheen de bomen stuurt, zijn er veel plaatsen waar weinig tot geen schaduw aanwezig is. Een hoofddeksel is dus aangeraden. De paden bestaan vaak uit los zand, dus kies het juiste paar schoenen uit. Neem ook voldoende water mee, want er is geen bar waar je terecht kan voor versnaperingen.

Het park is rustgevend en ongerept. De picknickplaats 'La Pineda' is de enige plek die toegewijd is aan mensen. Je hebt er een geweldig uitzicht op het meer onder de pijnbomen die je beschermen tegen de zon.

Op het meer is een grote verscheidenheid aan watervogels en andere dieren, waaronder de bekende flamingo's. Misschien heb je wel het geluk om in de beboste gebieden enkele hagedissen, libellen of ander kleurrijk insectenleven te zien. Je wil zeker enkele uren van je vakantie al wandelend in deze prachtige plek doorbrengen!

>> Meer info

Parque Natural el Hondo

Als je niet genoeg kan krijgen van de prachtige natuur, dan kan je ten Noorden van Torrevieja het natuurreservaat 'Parque Natural el Hondo' bezoeken. De hoofdingang bereik je via San Felipe de Neri. Ook deze natuurlijke omgeving schreeuwt buitengewone schoonheid uit.

>> Meer info

Pirateneiland Tabarca

Het Eiland Van Tabarca

Als je helemaal te vinden bent voor een te gek bootreisje, dan moet je vast en zeker het eiland van Tabarca bezoeken. De Puerto Deportivo Marina Internacional haven heeft plaats voor kleine boten en jachten. Daar kan je een excursie boeken naar het nabije eiland van Tabarca. En als we je een kleine tip mogen geven: de catamaran met glazen bodem is een echte aanrader.

Meer info >>

Ruta de la Tapa

Twee maal per jaar vindt de Ruta de la Tapa plaats in Torrevieja. Normaal gezien gaat deze door in April of November, via de toeristische kiosken kan je een brochure opvragen waar de deelnemende bars en restaurants zich bevinden.

Tijdens deze periode kan je smullen van huisgemaakte tapas en een drankje voor €2,00- a €3,00- (de prijzen variëren van jaar tot jaar). Er zijn meer dan 40 deelnemende handelaars die een ruime selectie van meer dan 180 verschillende tapas aanbieden.

>> Meer info

El Palmeral

El Palmeral

Oké, we geven het toe, El Palmeral bevind zich niet in Torrevieja. Maar de pracht en praal van dit palmenbos konden we je niet onthouden. Huur een auto of neem het openbaar transport, maar een wandeling in het palmenbos van Elche mag zeker niet ontbreken in je vakantie.

Meer info >>

Culturele Steden

De regio van Torrevieja staat tevens gekend om zijn mooie, oude steden. Murcia, Cartagena, Valencia, Elche en Alicante zijn het bezoeken zeker waard. Vooral Alicante kan ons bekoren met haar oude centrum met pittoreske, kleine straatjes en grote boom.

Het prachtige 16e eeuwse Castillo de Santa Barbara is een adembenemende plek om te bezoeken. Het is een mooi voorbeeld van Spaans beeldhouwkunst en geeft een uitstekend uitzicht op de stad en Middellandse Zee. De overblijfselen van de Romeinse stad Lucentum zijn ook de moeite waard. De uitmuntende musea geven u een idee van de geschiedenis van Alicante.

Oceanogràfic Valencia

Oceanogràfic Valencia (Must See!)

Must-see als je in de buurt verblijft.

Oceanogràfic Valencia is dan wel een tweetal uurtjes rijden van Torrevieja, maar is zo adembenemend dat het de moeite waard is. Bovendien werd het door TripAdvisor uitgeroepen tot het op één na beste aquarium ter wereld.

Reis door de langste onderwatertunnel van Europa onder de scherpe tanden van haaien en ontdek de familie Beluga-walvissen. Een heus eerbetoon aan de zeeën en oceanen van deze planeet.

Meer info >>

Museo de Arte Contemporáneo de Alicante (MACA)

Het Museo de Arte Contemporáneo de Alicante (MACA) werd voorheen La Asegurada Municipal Museum genoemd. Je vindt er een uitgebreide collectie van de Spaanse kunst terug.

Er zijn drie permanente tentoonstellingen: de collectie kunst uit de 20e eeuw met werken van Dalí, Juan Gris and Julio González; de Juana Francés collectie die gedoneerd werd na haar dood; en de Eusebio Sempere collectie die door de stad werd aangekocht.

Meer info >>

Santisima Trinidad - Spaans Galjoen in de haven van Alicante

Dit 36-meter lange schip is een exacte replica van het origineel. Je kan het schip bezoeken en het is een leuke omgeving om te genieten van een hapje en een drankje. Binnenin de Santisima Trinidad ervaar je het leven aan boord van een schip tijdens de 18e eeuw. Tevens zijn er ook enkele uitstekende schilderijen en vitrines die een bezoekje vrij uniek maken.

Meer info >>

Aquopolis Torrevieja

Als je een leuke daguitstap voor de hele familie wil plannen, dan kan je terecht in het waterpark Aquopolis. De attracties en sportieve activiteiten zorgen ervoor dat je al snel een hele dag kan vullen. Het entertainment team organiseert doorheen de dag ook verschillende activiteiten en spelletjes. Op die manier zullen de kids een onvergetelijke dag ervaren.

Meer info >>

Wijnstreek en Bodega's

Aan de Costa Blanca wordt veel wijn geproduceerd. De regio staat dan ook bekend voor haar zoete dessertwijn gemaakt van de Moscateldruif. Dat wil niet zeggen dat hun rode wijn en rosé wijn hiervoor moet onderdoen. De wijnstreek van Torrevieja bevind zich in de bergen vooral rond La Romana, Hondon de las Nuevas, Hondon de las Frailes, etc.

Meer info >>

Golfvakantie Torrevieja

Golfvakantie in Torrevieja

Spanje is één van de topbestemmingen in Europa voor een golfvakantie. Torrevieja bevat een schat aan golfterreinen met ondermeer de golfbanen Villamartin, Las Ramblas, Campoamar, La Finca en La Marquesa binnen handbereik.

La Zenia Boulevard

Shoppingmogelijkheden

De verschillende commerciële centras bieden een overvloed aan winkels, boetieks, bars en restaurants. Zo zijn er onder andere twee winkelcomplexen: Habaneras en La Zenia Boulevard. Habaneras is gelegen in de stad en daar vind je een bioscoopcomplex, minigolf en bowlingbaan terug.

La Zenia Boulevard is dan weer het grootste winkelcomplex in openlucht binnen Europa. Als je dol bent op shoppen of gewoon graag uit eten gaat dan ga je naar La Zenia Boulevard. Dit gelauwerde winkelcomplex bevind zich vlakbij onze appartementen.

Scubaworld in Punta Prima

Als je naar Torrevieja gaat dan ga je best duiken met Scubaworld. Het beste duikcentrum van de Costa Blanca staat in voor gecertificeerde duiklessen, recreatieduiken en oefenduiken. Persoonlijke aandacht en veiligheid komt bij hun op de eerste plaats. Je bent er dus zeker in goede handen. Bovendien ligt Scubaworld op een steenworp van het appartementencomplex.

Meer info >>

Estatua de la Bella Lola

Wanneer je een leuk kiekje wil nemen op de wandelpromenade van Torrevieja, dan is La Estatua de la Bella Lola de plek bij uitstek. Lola, de vrouw op wie dit standbeeld gebaseerd is, verloor haar man na een tocht op zee. Toen de zoektocht werd opgegeven, weigerde Lola zijn verlies te aanvaarden. Dagelijks nam ze plaats op de rotsen met de golven tot aan haar blote voeten, de wind onder haar witte nachtjapon, haar haar in een knotje,... tevergeefs turend naar de horizon op zoek naar haar geliefde.

Meer info >>

Outdoorkarting

Voor de adrenalinejunkies onder ons is een dagje karten onder de Spaanse zon slechts een ogenblik verwijdert van Torrevieja. Go Karts Orihuela Costa biedt jong en oud de kans aan om vol gas te gaan. Makkelijk bereikbaar vanuit de appartementen en doldwaze pret voor iedereen.

Meer info >>

Rio Safari in Elche

Leuk voor de kinderen is het Safaripark in Elche met aansluitende karting baan. Als je in de zomermaanden (juni tot september) een bezoekje brengt, dan kan je een verfrissinde duik nemen in hun zwembaden.

Meer info >>

Leren Surfen

In Torrevieja en de omliggende regio kan je op veel plaatsen terecht voor surflessen. Of het nu windsurfen, kitesurfen of surfboarden is, langsheen de vele boulevards aan de kust en in de haven van Guardamar heb je surfclubs waar het hele gezin kan leren surfen.

Kunstschaatsbaan in Elche

Het is mogelijk om in het Zuiden van Spanje een plekje te vinden om te gaan schaatsen. Bij de Elche Squash Club kan je de schaatsbaan op die geopend is van 10u tot 22u. Kijk altijd wel eerst na of er geen evenement gepland staat, want dan is de schaatsbaan gesloten.

Meer info >>

Skate Park in Santa Pola

Dit fantastische skate park is een geweldige plek om van te genieten ongeacht je leeftijd of bekwaamheid. Je kan er wat drinken en toekijken terwijl je familie of vrienden voorbijskaten.

Meer info >>

Embalse de la Pedrera

Dit natuurlijke stuwmeer ligt vlakbij het dorpje Torremendo. Je hebt hier een prachtig uitzicht over het meer. De rustige omgeving zogt ervoor dat dit zeker een uitstapje waard is.

Met de wagen ben je er op zo'n 20-tal minuutjes, maar je kan er ook een leuke fietsrit van maken. Opgepast: de weg gaat hier omhoog.

Meer info >>

Camping La Marina Aquamarina

Aan de N332 bevind zich Camping La Marina met aansluitend een waterpark met vele zwembaden en glijbanen. Er zijn 10 thematische glijbanen vol kleuren en bochten met een speciaal rem systeem dat u toelaat om van de snelheid te genieten. Omgeven door een zwembad speciaal voor kinderen en 200 nieuwe zonnebedden.

Meer info >>

Multiaventura Elche

Multiaventura Elche is het grappigste en meest avontuurlijke park ooit. Je ontdekt er tal van recreatieve activiteiten en allerlei avonturen in een magische omgeving. Omringd door palmbomen zal een bezoekje aan dit park een onvergetelijke ervaring worden.

Meer info >>

BMX Parcours in Alicante

's Werelds beste BMXers spenderen elk jaar een weekje onder de Spaanse zon in Alicante ter voorbereiding op hun seizoen. Maris Strombergs, Edzus Treimanis, Luis Brethauer en Robin Van der Kolk en een hele resem nationale ploegen komen elke winter hier trainen. De vier lokale parcours daar moet je eens over gereden hebben op vakantie.

Meer info >>

Dat Waren Ze...

Dat waren ze dan. Dit zijn volgens ons de beste bezienswaardigheden in en rondom Torrevieja in Spanje. Speciaal samengesteld voor de gasten van Oasis9 en iedereen die in de regio op vakantie gaat. Heb jij nog een aanrader? Aarzel dan niet om deze aan ons door te geven via de contact-pagina.

Mocht je nog op zoek zijn naar een verblijf in de buurt van al deze activiteiten, twijfel dan niet en neem een kijkje of één van onze appartement nog beschikbaar is. Dat doe je door bovenaan op de Appartementen-knop te klikken.

Meer afbeeldingen

04 July 2019
Gelijkvloers appartement in spanje huren

Gelijkvloers

vanaf € 50/Nacht

Dit gelijkvloers appartement is geschikt voor 2 tot 4 personen.

Bekijk Prijsberekening

Interesse in een zalige vakantie? Leg dan je appartement vast op Oasis9.be !

Prijsberekening