Overwinteren in Torrevieja

Overwinteren in Torrevieja

Overwinteren in Torrevieja

Overwinteren aan de Costa Blanca is het fijnste in de buurt van Torrevieja. Tijdens de winter is Zuid-Spanje de warmste plek van Europa en met onze uitgebreide lijst van bezienswaardigheden zal je je er nooit vervelen.

De kust van Orihuela, waaronder Punta Prima, La Zenia en Cabo Roig, geniet van een warm Mediterraans klimaat. De warme en droge zomers van de regio worden afgewisseld met milde en relatief droge winters. Dat heeft het te danken aan haar locatie tussenin de gebergten en de warme wateren van de Middellandse Zee. Daardoor is het een populaire vakantiebestemming voor zonnebaders en overwinteraars.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie behoort Torrevieja tot één van de gezondste plekken in de wereld. De ligging tussen de Noordelijke en Zuidelijke zoutmeren zorgt voor een microklimaat waardoor je er het hele jaar aangenaam kan vertoeven. 's Winters geniet Torrevieja van aangename temparaturen gaande van 15°C tot 20°C. Veel mensen die leiden aan reuma komen daarom hier overwinteren.

Klimaat voor Torrevieja

Recreatiemogelijkheden tijdens het overwinteren

In onze gids "De Beste Bezienswaardigheden in Torrevieja, Spanje" vindt je een waslijst aan recreatiemogelijkheden, maar de stranden van de Costa Blanca zijn toch wel de echte attracties van de regio. Ze worden het hele jaar door wonderschoon gehouden en je kan er terecht voor alle soorten watersport.

De meest luxueuze stranden in Torrevieja zijn Playa los Locos, Playa Naufragos en Playa del Cura. Net buiten Torrevieja kan je naar de wereldvermaarde Blauwe Vlag stranden van Cabo Roig, La Zenia en Playa Flamenca (La Estaca) gaan.

Er zijn moderne havens waardoor het de perfecte uitvalsbasis is voor zeilers omdat het adembenemende vaargebied van de Balearen zich vlakbij bevindt.

Het gloednieuwe winkelcomplex La Zenia Boulevard ligt op twaalf minuutjes van de stad en is het grootste winkelcentrum in openlucht van Europa.

Daarbovenop zijn er prachtige golfbanen die Torrevieja omringen. Dus als je graag een rondje golf speelt onder de Spaanse zon, zal de regio je niet teleurstellen. Je hebt een geweldige keuze met de golfbanen van Las Ramblas, Campoamar, La Finca, La Marquesa en in het bijzonder die van Villamartin. De golfbaan is perfect verzorgd en slingert doorheen de sinaasappelbomen en palmbonen.

Wat ook een enorme aantrekkingskracht uitoefent op de toerist, zijn de authentieke Spaanse bars en restaurants. Wanneer je komt overwinteren moet je de lokale gerechten van Torrevieja eens geprobeerd hebben. Bij Restaurant Nautilus is het hemels tafelen bij een uitzonderlijk zicht op zee.

Als culturele hoofdstad van de Costa Blanca, heeft Torrevieja zowel prachtige als belangrijke historische gebouwen die u kan bezoeken.

Appartement nabij Torrevieja huren

Heb je besloten om te overwinteren in Torrevieja? Uitstekend, want bij Oasis9 kan je terecht voor het huren van twee luxe appartementen te Punta Prima (op ca. 10 mins van Torrevieja). Neem contact op voor meer informatie of reserveer ze online. Dat kan al vanaf €350 per week.

 

Punta Prima nabij Torrevieja

Meer afbeeldingen

19 April 2017
Gelijkvloers appartement in spanje huren

Gelijkvloers

vanaf € 50/Nacht

Dit gelijkvloers appartement is geschikt voor 2 tot 4 personen.

Bekijk Prijsberekening

Interesse in een zalige vakantie? Leg dan je appartement vast op Oasis9.be !

Prijsberekening